2013. január 29., kedd

Gyógynövények...

Nagymamám erdőn nevelkedett, erdőn nőtt fel, a falutól 13 km-re. Így nem az orvoshoz szaladtak, ha baj volt, hanem használták a megfelelő gyógynövényt...

Most, hogy én is beteg lettem, elővettem azt a nagy Ikeás táskát, amibe nyáron gyűjtöttük a gyógynövényeket mamámmal...Külön válogattam és újra átnéztem mi mire is való:)
Nem tudok mit mondani, csak azt, hogy akinek józan esze van...és látja ezt a csodálatos világot, a teremtett növényeket, állatokat, csillagokat és mindent....az nem gondolhatja azt, hogy ez egy nagy bumm következménye:( Egy nagy bummból lett minden ilyen tökéletes? Vagy egy kőből fejlődött ki minden gyógynövény? Egy bigyóból? Nehéz elhinni, hogy nagy okosnak mondott emberek is elhiszik!

"Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük, hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett. Akik azt állították magukról, hogy bölcsek, azok bolonddá lettek, és a halhatatlan Isten dicsőségét felcserélték emberek és madarak, négylábúak és csúszómászók képével. Ezért kiszolgáltatta őket az Isten szívük vágyai által a tisztátalanságnak, hogy meggyalázzák egymás testét. Akik az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, azok a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen. "
Róma 1:19-25

Orbáncfű, mamám Jézus vére néven ismeri:

Az orbáncfű a legjobb sebolaj, fájdalomcsillapító, gyulladásgátló és gyógyító hatása van.
A belőle készített teát alkalmazzák idegsérülések, minden féle ideges panasz, zúzódásos sérülések esetén, vagy ha valaki megemeli magát.
Kitűnő szer hasmenés ellen is.
Beszédzavar, nyugtalan alvás, ágybavizelés, depresszió kezelésére is hasznos.
A lányoknak a nemi érés időszakában egy bizonyos ideig minden nap két csésze orbáncfűteát kellene inniuk, az ugyanis segíti a női szervek fejlődését és szabályozza a havi ciklusuk rendszerességét.
Az orbáncfű olaj is nagyszerű gyógyszer; nyílt sebek, friss sérülések, véraláfutások, mirigyduzzanatok, hátfájás, reuma kezelésére.
Hasfájós csecsemők hamar megnyugszanak ha ezzel az olajjal kenjük be a hasukat.

Orbáncfű olaj: napfényes időben szedett orbáncfűvirággal lazán megtöltünk egy üvegecskét, és finom olivaolajjal felöltjük, hogy az olaj ellepje a növényt. Az üveget jól lezárva néhány hétig a napon vagy a meleg kályha közelében tartjuk. Egy idő után az olaj megpirosodik. Ekkor vászonkendőn átszűrjük, a fennmaradó részt kifacsarjuk és az olajat sötét üvegekben tároljuk. oliva olaj helyett megfelel a lenolaj is, ha égési sebekre akarjuk használni az orbáncfűolajat.

Maria Treben : Egészség Isten patikájából

Itt is hasznos információkat találtok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése